Syksyn kuulumisia

Tiedotteet   4.11.2015 13.18   Päivitetty 25.11.2015 15.01

Julkaisufoorumissa syksy 2015 on varattu uudistuksille. Verkkosivujen valmistumisen jälkeen on aika keskittyä panelistien käyttämän verkkoportaalin kehittämiseen. Myöhemmin sama portaali avataan hieman erilaisin toiminnoin kaikille käyttäjille eli se korvaa JuFon nykyisen hakusivun. Myös julkaisukanavatietokannan sisältöä korjataan jatkuvasti. Syksyn aikana on haettu ISSN-tunnuksia sarjoille, joilta ne ovat puuttuneet, sekä poistettu duplikaattitietueita. Työn olla on myös kirjakustantajien ISBN-juurien tarkistaminen sekä konferenssien nimimuotojen korjaaminen.

Ennen vuodenvaihdetta Julkaisufoorumille valitaan myös uusi ohjausryhmä seuraavalle nelivuotiskaudelle. Nimityksen tekee Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallitus.

Syksyn aikana Julkaisufoorumin toimintaa on esitelty mm. KOTA- ja Julkaisutiedonkeruuseminaareissa sekä Tampereen Metodifestivaalilla. Lokakuun 20. päivä TSV-yhteisö järjesti Tieteessä tapahtuu -foorumin aiheesta Mitä mittaat, sitä saat - tutkimuksen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden arvioiminen.

Julkaisufoorumin toimintaa on käsitelty mm. seuraavissa viimeaikaisissa lehtiartikkeleissa: