Konferensseja poistettu JUFOn tietokannasta

Tiedotteet   5.1.2017 12.32   Päivitetty 27.4.2017 10.30

Julkaisufoorumin tietokannasta on poistettu noin 3 000 vakiintuneella nimellä listattua konferenssia. Näiden konferenssien vertaisarvioidut artikkelit huomioidaan jatkossakin yliopistojen rahoitusmallissa, mutta aiemmasta käytännöstä poiketen ne saavat tasoluokan julkaisuun merkittyä ISSN-tunnusta vastaavan julkaisusarjan tai ISBN-tunnusta vastaavan kirjakustantajan perusteella.

Julkaisufoorumin ohjausryhmä päätti kokouksessaan 8.6.2016, että konferensseja luokitellaan jatkossa vakiintuneella nimellä ainoastaan, mikäli konferenssin taso poikkeaa säännöllisenä julkaisukanavana toimivan sarjan (esim. Lecture Notes in Computer Science) tai kustantajan (esim. IEEE) tasoluokasta. Näissäkin tapauksissa konferensseja luokitellaan vakiintuneella nimellä vain tietojenkäsittely- ja informaatiotieteiden (arviointipaneeli 2) sekä sähkö-, automaatio-, tieto- ja tietoliikennetekniikan (arviointipaneeli 9) aloilla.

Poistetut konferenssit ovat pääasiassa muiden kuin yllä mainittujen alojen (ISSN-tunnuksettomia) konferensseja sekä sellaisia konferensseja, joiden tasoluokka on sama kuin julkaisukanavan tasoluokka. Tasolle 0 tai 1 luokiteltujen konferenssien, joilla on oma ISSN-tunnuksellinen proceedings-sarja, julkaisukanavatyypiksi muutettu ”lehti/sarja”, ja niiden nimi vastaa nyt ISSN-keskuksen rekisteröimää nimekettä.

Paneelit 2 ja 9 käyvät vielä omat konferenssilistansa läpi, joten alkuvuoden aikana tietokannasta saatetaan poistaa lisää konferensseja.

 

Lue myös: Konferenssien luokittelusta vakiintuneella nimellä luovutaan